perjantai 22. maaliskuuta 2013

Opeblogi


Huomasin nyt vasta tämän mielenkiintoisen Anne Ronkaan kirjoittaman blogin. Olen usein miettinyt, mitä nuo QR-koodit ovat. Opeblogissa on selkeästi kerrottu ja opastettu, miten näitä koodeja tehdään. Olen niin vähän perehtynyt näihin uusiin teknisiin mahdollisuuksiin, että ilman tätä Somea-tämäkin blogi olisi jäänyt lukematta.

 
Jos haluat luoda itse QR-koodeja, voit käyttää verkkopalveluita, kuten QRHacker. Myös Googlen linkinlyhentäjällä, goo.gl-palvelulla, saat helposti luotua QR-koodin: koodi löytyy linkin lisätiedoista Jos sinulla on Googlen käyttäjätunnus, pääset seuraamaan QR-koodin käyttöä. Alla ohjekuva, kuinka löydät QR-koodin goo.gl-palvelulla. Lisää ensin linkki ja klikkaa Shorten URL. Katso sitten lisätietojen sivu ja tallenna sieltä QR-koodi (nimeä kuvatiedosto tallennusvaiheessa niin, että tiedät itse, mihin koodi osoittaa).

 
QR-koodeja näkee joka puolella. Omalla paikkakunnalla minun entinen oppilaani on perustanut yrityksen, joka tekee näitä koodeja eri tarkoituksiin. Aika helppo ja näppärä elinkeino.


Toinen mielenkiinnon kohde tässä blogissa on Power Pointin käyttö iPadille. Tässä blogissa oli hyvät toimintaohjeet.  

Ota käyttöön SkyDrive ja lataa se iPadille. Siirrä PowerPoint-tiedostot (Wordit ja Excelit) SkyDriveen (en kokeillut animointija, kun sellaisia en ole harrastanut ja tämä on vain pikatestaus, epäilen, että eivät toimi). Open Officen odp-dokumentit avautuvat verkkoliittymässä ja niitä voi muokata, mutta iPadillä aikanaan kokeilemani tiedosto ei auennut. Yhtä aikaa voi valita useita tiedostoja ladattavaksi. Kansioi tiedostot, jotta ne pysyvät järjestyksessä.

Alla ensin kansionäkymä SkyDriven verkkoliittymässä ja alla sama kansio iPadilla
Avaa haluamasi esitys SkyDrivessa. SkyDrive soveltuu esittämiseen, mutta jos haluat mahdollisuuden muokata dioja, avaa se toisessa sovelluksessa. Muokkaamaan pääsee mm. Keynotella (9,99 €) tai Office² HD (maksullisella versiolla, 7,99 €, ilmaisversio näytti vaativan mutkikkaita toimenpiteitä). Varmaan löytyy myös maksuttomia sovelluksia tähän tarkoitukseen.

Millä ajalla näitä kokeilee?!? Minä kaipaisin kyllä ihan kontaktiopetusta eri Some-muotojen käyttöön. – ja kollegoita, joiden kanssa kokeilisi näitä uusia juttuja. Meidän koulussa ei oikein kukaan ole kiinnostunut eikä keneltäkään voi kysyä neuvoa!!

2 kommenttia:

  1. Minulla on ihan samanlainen olo kuin sinulla: millä ajalla kaikkea kokeilee. Yrityksen ja erehdyksen kautta oppimiseen menee hirveästi aikaa ja samoin kaipaisin kontaktiopetusta, jossa voin samantien kysyä epäselvät asiat mieluummin kuin arpoa itsekseni eri vaihtoehtoja.

    VastaaPoista
  2. Ja minua(kin) vielä vaivaa se, ettei mikään ole pysyvää. Palvelut muuttuvat maksullisiksi, häviävät, päivittyvät... ja edessä on taas uuden opiskelu.

    VastaaPoista